Bereken hier uw oldtimer premie

Voer een volledig en juist jaartal in.

Taxatie

Het Volledig Casco onderdeel van uw oldtimerverzekering is gebaseerd op de waarde genoemd in een taxatierapport. Verzekeraars vragen u bij aanvang van de verzekering, en vervolgens eens in de drie jaar, de waarde van uw oldtimer te laten bepalen en middels een rapport vast te laten leggen.

Wij adviseren u ook om uw oldtimer te laten taxeren wanneer u ervoor kiest alleen het WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) risico te verzekeren. Stelt u zich voor dat u wordt aangereden en uw schade moet verhalen op de tegenpartij. Met een taxatierapport voorkomt u enige discussie over de waarde van uw oldtimer. Deze waarde is namelijk onpartijdig vastgesteld! Het is bij een WA overigens van groot belang een dekking voor verhaalsrechtbijstand afgeloten te hebben.

  • Voor de aanvraag van een casco verzekering stellen wij een taxatierapport verplicht.
  • Een taxatierapport mag bij aanvang van de verzekering niet ouder zijn dan 1 jaar. 
  • Het taxatierapport dient te zijn opgesteld door een bedrijf dat aangesloten is bij FEHAC, TMV of VRT. 
  • Het rapport heeft voor de verzekering een geldigheid van 3 jaar. In deze periode is een uitkering op basis van van een vaste getaxeerde waarde gegarandeerd. Na drie jaar, en zonder het opnieuw taxeren van het voertuig, valt de uitkering onder een dagwaarde regeling. 
  • Bij de aanvraag van een collectiviteitsproduct (kilometrage 12.000 of onbepekrt) worden alle rapporten met een waarde hoger dan € 10.000,- herbeoordeeld door expertisebureau ITEB, dit geschiedt op verzoek van verzekeraar. Hier zijn voor de verzekeringnemer geen verdere kosten aan verbonden. Mocht ITEB een afwijkende waarde vaststellen dan biedt de vezekeraar u deze verzekering aan op uitkomst van het ITEB rapport.
  • In sommige gevallen is na een herbeoordeling door ITEB en verhoogd eigen risico van toepassing, in bijna alle gevallen is dit dan gemaximeerd tot EUR 500,-. 

Wij kunnen u het volgende taxatiebureaus (lijst FEHAC) van harte aanbevelen.

Lijst FEHAC goedgekeurde taxateurs