Bereken hier uw oldtimer premie

Voer een volledig en juist jaartal in.

Meest gestelde vragen & antwoorden

CATEGORIE : Oldtimers Dagelijks Gebruik

Is een eerste auto verplicht bij een kilometrage van 12.000 of onbeperkt? Nee, dit product is speciaal ontwikkeld voor oldtimers van 25 jaar en ouder die gebruikt worden als enige of eerste auto. Dagelijks gebruik en woon-werk verkeer is toegestaan. 

Kan ik na het invullen van het online aanvraagformulier direct in de oldtimer rijden? Ja, wanneer u het formulier heeft ingevuld krijgt u direct een bevestiging op het door u ingevulde e-mail adres. De aanvraag is dan door ons in behandeling genomen. Tevens wordt er een voorlopige dekking verleend gedurende 14 dagen. Hebben wij nog vragen, of kunnen wij niet (direct) tot acceptatie overgaan, dan ontvangt u hierover bericht. In alle andere gevallen krijgt u de polis thuisgestuurd.

Wat is het eigen risico? Het eigen risico is alleen van toepassing op (volledig) casco schades aan het eigen voertuig wanneer u de schade zelf heeft veroorzaakt door bv. een aanrijding of wanneer wij de schade niet kunnen verhalen op een tegenpartij, denk bv. aan vandalisme, diefstal etc. Het standaard eigen risico is EUR 250,- per schade. Wanneer u woonachtig bent in een van de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag of Utrecht geldt een eigen risico van EUR 450,- per schade. 

Ik heb ook een casco verzekering aangevraagd, moet ik nu zelf het taxatierapport opsturen? Ja, wij verzoeken u vriendelijk het rapport per e-mail aan ons te sturen (info@hendriks-assurantien.nl). Dit dient uiterlijk te gebeuren binnen 14 dagen na de aanvraagdatum.

Welke taxaties worden geaccepteerd? Wij accepteren een oldtimertaxatie van Dekra. Klik hier voor meer informatie en het aanvragen van een taxatie.

Mijn taxatierapport is nog niet klaar en de voorlopige dekking (14 dagen) is verlopen, wat nu? Uw polis wordt opgemaakt op basis van enkel een WA dekking, na ontvangst van het taxatierapport tekenen wij alsnog de casco dekking aan op uw polis.

Hoe lang is het taxatierapport geldig? Het rapport is gedurende drie jaar geldig. Uitkeringen geschieden dan op basis van de vastgestelde waarde. Wanneer u na drie jaar de auto niet opnieuw laat taxeren geschiedt de uitkering op basis van een dagwaarde-regeling.

Bouw ik schadevrije jaren op? Nee, u bouwt met dit product geen schadevrije jaren op. De premie is vast en dus niet op basis van het bonus malus systeem. Voordeel is wel dat uw premie niet kan wijzigen door een schade. De eventuele opgebouwde schadevrije jaren bij een andere verzekeraar opgebouwd kunnen wij niet overnemen en vervallen een jaar na afgifte in het RoyData systeem. 

Ik heb een aanvraag gedaan maar kan op de site van het RDW niet zien dat de auto verzekerd is, hoe kan dit? Nadat de polis is opgegemaakt wordt de melding naar RDW gedaan. In de tussenliggende periode van behandeling, acceptatie en polisopmaak is de verzekerde status van uw voertuig alleen zichtbaar in het interne systeem van de verzekeraar.

Ik ben 23 jaar (of jonger), kan ik via uw kantoor een verzekering afsluiten voor mijn oldtimer? Nee, het product wat wij bieden is er alleen voor bestuurders en/of verzekeringnemers van 24 jaar of ouder. U kunt wel een product afsluiten op basis van een regulier autotarief, informeer gerust bij ons naar de mogelijkheden.

Is het mogelijk een verzekering af te sluiten op mijn bedrijfsnaam? Ja, het is mogelijk een oldtimerverzekering af te sluiten op de zakelijke tenaamstelling van bijvoorbeeld uw eenmanszaak, BV of VOF. De oldtimer moet dan overigens wel als personenauto geregistreerd staan bij het RDW. Wij kunnen namelijk geen bedrijfsmatige kentekens (bedrijfsauto) accepteren voor dit product.

Kan ik de polis stopzetten wanneer ik wil? Deze verzekering heeft een contractsduur van 1 jaar. Na het eerste jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van één maand. Opzeggen dient schriftelijk te geschieden. Bij verkoop of uitvoer van het voertuig kan de verzekering overigens direct beindigd worden. U dient hiervoor contact met ons op te nemen en ons een kopie van de vrijwaring toe te sturen.

Kan ik een kampeerauto verzekeren op deze verzekering? Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wij accepteren alleen personenauto's.

Hoe meld ik schade? U kunt uw schadeformulier toesturen aan ons kantoor. Wij nemen dan de schade voor u in behandeling. Wanneer het een cascoschade betreft en een expertise noodzakelijk is (schade groter dan € 450,-) dan kunt u voor het plannen van deze afspraak contact opnemen met ons kantoor. 

Kan ik de schade aan mijn eigen voertuig ook bij uw kantoor indienen wanneer ik enkel WA verzekerd ben? Dit is helaas niet mogelijk, u bent hiervoor niet verzekerd. Het is natuurlijk wel mogelijk dat een tegenpartij uw schade heeft veroorzaakt. In dit geval kunt u de schade alleen bij ons aanmelden wanneer u in combinatie met uw WA dekking een verzekering voor rechstbijstand heeft afgesloten (verhaalsrechtsbijstand).